Preklic vseh cenikov

Spoštovani poslovni partner,

Z obžalovanjem vam sporočamo, da bomo prvič v zgodovini našega podjetja do nadaljnjega primorani spremeniti način poslovanja in preklicati vse veljavne cenike. Zelo smo si prizadevali objaviti cenik s 1. 4. 2021, vendar to ni mogoče, saj je pomanjkanje in nestabilnost na trgu surovin prevelika, to pa se odraža tudi na nenehnih spremembah cen naših dobaviteljev.

Prosimo vas, da nam vaše potrebe javljate sproti, mi pa vam bomo vsakokrat izdelali ponudbo, saj je trg postal tako nepredvidljiv, da nihče več ne zmore zagotavljati cen vsaj srednjeročno. Trenutno beležimo najvišjo rast cen (tudi 40% in več) pri izdelkih iz PVC, PE in PP materialov, hkrati pa dobavitelji tudi že preklicujejo dobave zaradi nezmožnosti pridobivanja surovin za proizvodnjo. Dodatni dvigi se napovedujejo tudi pri LTŽ in duktilnem materialu.

 

Napovedi analitikov žal niso spodbudne, rast se bo še nadaljevala, stabilizacija cen pa se pričakuje šele v zadnjem kvartalu letošnjega leta. Zelo verjetno je, da se bodo cene surovine takrat stabilizirale na vrednostih, ki bodo še vedno znatno višje od lanskoletnih.

 

V največji možni meri se bomo trudili našo storitev zagotavljati kar se da kvalitetno, tako kot se trudimo že več kot 30 let, čeprav je tudi za nas situacija nova in nepričakovana. Prosimo vas za razumevanje in vas pozivamo, da se s svojimi naročniki poizkušate dogovoriti za razumevanje in morebiten zamik del za kak mesec ali dva, saj se bodo v nasprotnem primeru investicije znatno podražile, lahko pa se zgodi, da bo dobava blaga celo nemogoča.

 

V primeru potrebe po dodatnih informacijah smo vam seveda na voljo na znanih kontaktih v Mariboru in Ljubljani.

 


Arhiv objav

Menu